Energibolaget Jönköping Energi har inlett ett samarbete med Bright Energy AB. Tillsammans ska de utveckla en digital plattform som gör det lättare att maximera klimatnyttan från förnybar energi.

Vi på Bright vill vara med och bidra till en hållbar framtid. Vi ser fram emot att samarbeta med Jönköping Energi och göra så att fler kunder kan anpassa sin elkonsumtion till timmar som är bättre för både plånboken och miljön, säger David Forsberg, grundare och vd för Bright.

Brights digitala lösning gör det möjligt för kunder att enkelt hålla koll på sin elkonsumtion, minska sina elkostnader och maximera klimatnyttan från förnybar energi. Det nya samarbetet innebär att Brights digitala lösning kommer att erbjudas till Jönköping Energis kunder framöver.

Vi är väldigt glada och förväntansfulla över det nya samarbetet med Bright. Deras teknik gör det enklare för våra kunder att göra hållbara val gällande deras energianvändning. Tillsammans med våra kunder bidrar detta till vår vision om att vara en god kraft för Jönköping, säger Jessica Alaniesse-Karlsson, marknads- och kommunikationschef på Jönköping Energi.

Jönköping Energi levererar el, värme, kyla och stadsnät till 55 000 kunder. Med den nya digitala lösningen kommer bolagets kunder få möjlighet att enklare göra hållbara val i deras energianvändning samt kunna administrera och delvis styra sina tjänster i en integrerad app eller på webben.

Bright etablerades år 2012 och riktade sig först direkt till konsument. Nu samarbetar Bright med andra el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder en enkel möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av en ökad belastning.