Energy Management.
Made Easy.

Vår mission är att göra varje hushåll så energieffektivt och hållbart som modern teknik tillåter.

Kontakta oss Läs mer om vår plattform

vår historia

Från digitalt elbolag till marknadsledande white label-plattform

Vår resa startade 2012 som ett digitalt elbolag. Målet var att förse människor med möjligheten att helt på egen hand kontrollera deras konsumtion – och på så sätt reducera hushållets totala koldioxidutsläpp.

Fem år senare, år 2018, stod det klart för oss att världens etablerade energibolag låg långt efter i digitaliseringen – och att vår teknologiska expertis skulle kunna göra större skillnad om vi istället stöttade andra bolag i deras digitala resa. Och det var så Bright grundades, idag Nordens marknadsledande white label-plattform för digitala energitjänster.

Vår vision

Vi bygger en komplett plattform för framtidens energi

Resan mot ett hållbart samhälle börjar i hemmet. För att göra vartenda hem så energieffektivt och hållbart som möjligt, utvecklar vi en plattform som för samman konsumenter med allt från moderna energibolag till spännande tredjepartstjänster och produkter.

Genom att samla allt i en och samma app förenklar vi optimering, automatisering och modernisering av hushållens konsumtion, vilket ger oss alla en verklig chans att tillsammans skynda på världens energiomställning.

Träffa vårt management team

Grundare
David Forsberg

Grundare

Serieentreprenör sedan början av 2000-talet med två framgångsrika exits innan han grundade det digitala energibolaget Anova Energi 2012

CEO
Pontus Winberg

CEO

Engagerad ledare med omfattande erfarenhet av att driva kommersiella organisationer genom förändring, bygga framgångsrika team genom förtroende och leda internationell expansion inom flera branscher, inklusive el, AI och telekom.

CTO
Ingrid Franck

CTO

People-fokuserad ledare med djup erfarenhet inom produkt och mjukvaruutveckling från bolag som Kry, Unomaly och Spotify.

CRO
Patrik Larm

CRO

Uppdragsdriven ledare med lång erfarenhet av att skala snabbväxande SaaS-företag och team som Scrive och Infogrid över nya marknader.

interim CFO
Jens Bruno

interim CFO

Finansiell specialist och trygg ledare med mångårig framgångsrik erfarenhet inom redovisning, rapportering och styrning i snabbväxande bolag.

Säkra er framtid inom smart energi

Kontakta oss