Tillsammans med teknikbolaget Bright lanserar HEMAB en ny app för att öka kundengagemanget. Appen kommer samla alla HEMABs tjänster på samma plats vilket ger kunderna en bättre överblick och möjlighet att bättre förstå och påverka sin elförbrukning. Partnerskapet mellan Bright och HEMAB inleds hösten 2022 och planerad lansering är andra kvartalet 2023.

Det känns spännande att äntligen kunna erbjuda våra kunder ett enkelt, effektivt och modernt sätt att ta del av sitt tjänsteutbud på, säger Peyman Vahedi, Utvecklingschef HEMAB. 

En plattform, flera tjänster

Appen kan hantera olika typer av energitjänster och är på så vis väldigt skalbar. För HEMAB innebär detta att man kommer kunna visa upp tjänster så som elhandel, elnät, fjärrvärme, vatten och återvinning. Appen har dessutom stöd för en rad olika tredjepartsintegrationer och erbjuder bl.a dynamisk lastbalansering för elbilsladdning, värmereglering för termostater, solproduktion samt även styrning för smarta pluggar i hemmet.

”I och med samarbetet lägger vi också grunden för en container av innovation och kreativitet. Skulle våra kunder eller anställda ha idéer för framtiden så har vi ett forum för utveckling som dessutom kommer att bära ut implementeringen till kunderna”, säger Peyman Vahedi, Utvecklingschef på HEMAB.

Byggd på avancerad AI-teknologi

Brights lösning finns tillgänglig som app och mina sidor och har stöd för både iOS- och Android-enheter. Genom avancerad AI-teknologi ger plattformen användarna tillgång till intuitiv självbetjäning i form av analyser, prognoser, fakturering, betalning, smart styrning mm, och blir ett användbart verktyg i att bättre förstå, hantera, och i slutändan minska sin energiförbrukning.

”I dagens samhälle har energi blivit något som varje hushåll pratar om och vi på Bright ser fram emot att få hjälpa HEMAB och deras slutkunder att få bättre insikter kring sitt hushålls energiförbrukning. Med vår app kan hushållen på ett enkelt sätt förstå, kontrollera och även styra sin förbrukning till bättre timmar och därmed spara en hel del pengar”, säger David Forsberg, VD på Bright.

Om Bright
Bright etablerades år 2012 och samarbetar med el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av den ökade belastning som elektrifieringen innebär.

Om HEMAB
HEMAB ägs av Härnösands kommun och ägardirektivet beslutas av Kommunfullmäktige. Verksamheten omfattar: fjärrvärme, fastighetsrenhållning och återvinning, vatten och avlopp, elnät, vindkraft, biogasproduktion, fordonsgasstation, bredband, laddinfrastruktur och engagemang i lokalsamhället.

För mer information:

Camilla Forsberg, CCO på Bright Energy 
camilla.forsberg@getbright.se, 073-7165869