Kalmar Energi och Bright Energy är glada att kunna tillkännage ett strategiskt partnerskap som inleds under 2023. Med hjälp av Brights expertis kommer parterna tillsammans att lansera en app som hjälper kunderna att bättre förstå och påverka sin energianvändning.

En white-label produkt

Genom avancerad AI-teknologi erbjuder Brights white-label plattform dagliga insikter om kunders energianvändning och gör det möjligt att spara in pengar genom smartare val. Detta visas i form av analyser, prognoser, månadsrapporter och smart styrning. Genom samarbetet med Bright kommer Kalmar Energis kunder att få tillgång till ett innovativt gränssnitt och kunna skapa sig ännu bättre förutsättningar till att bli mer energieffektiva och därmed spara pengar.

”Det känns väldigt bra att äntligen kunna erbjuda våra kunder en app där en bra kundupplevelse och digitala tjänster hjälper våra kunder att förstå, kontrollera och styra sin energianvändning, kostnad och miljöpåverkan”, säger Therese Andersen, Kommunikationschef på Kalmar Energi.

Brights app erbjuder bland annat
  • Energiövervakning
  • Detaljerade rapporter 
  • Energispartips
  • Smart styrning för elbilsladdning, solceller, värmestyrning

”Vi är otroligt glada över vårt samarbete med Kalmar Energi och ser fram emot att få ge deras kunder tillgång till vår app. Vår innovativa plattform kommer kunna hjälpa Kalmar Energis kunder att bättre förstå sin energiförbrukning och därmed kunna ta mer välgrundade beslut, vilket i sin tur resulterar i både kostnadsbesparingar och minskade koldioxidavtryck. Med Kalmar Energis engagemang för hållbarhet och innovation är vi övertygade om att detta partnerskap kommer att ha en betydande inverkan och skapa bättre förutsättningar för en mer hållbar energimarknad”, säger David Forsberg, VD och grundare Bright Energy AB.

Samarbetet mellan Kalmar Energi och Bright Energy kommer inledas 2023 och appen kommer att göras tillgänglig för Kalmar Energis kunder under 2023.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är regionens ledande energileverantör och förser Kalmar, Smedby och Lindsdal med förnybar biobränslebaserad när- och fjärrvärme. Dessutom levererar de sol-, vind-, vatten- och biobränsleproducerad el till ca 22 000 kunder i sydöstra Sverige och förser delar av Kalmar med fjärrkyla, optisk fiber och LoRa-nätverk för sensorer (IoT). 

Om Bright Energy

Bright etablerades år 2012 och samarbetar med el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av den ökade belastning som elektrifieringen innebär.

För mer information:

Patrik Larm, CRO at Bright Energy
patrik.larm@getbright.se, 070-864 28 63