Kraftringens miljöresa mot framtidens energi fortsätter. Nu krokar bolaget arm med tech-bolaget Bright, vars nyckelfärdiga plattform gör det möjligt för Kraftringens kunder att enkelt följa och styra sin energiförbrukning mot grönare timmar på dygnet. 

”Vi ser fram emot att tillsammans med Bright skapa en bättre digital upplevelse för våra kunder. Vi vill med hjälp av Brights plattform och app, egna förmågor samt andra partners förflytta våra kunders digitala upplevelse och digitala tjänster till en annan nivå”, säger Magnus Svensson, Digital Business Partner

Stor efterfrågan hos slutkunderna 

Höstens och vinterns rekordhöga elpriserna har skapat en stor efterfrågan på smarta digitala gränssnitt. Med hjälp av Bright kommer nu Kraftringen kunna leverera en ny och efterlängtad produkt till sina kunder. Appen skapar transparens och gör det möjligt för kunderna att effektivisera sin energianvändning genom smart styrning, prognoser och analyser. Med hjälp av dessa insikter kan kunderna sedan styra om sin förbrukning mot timmar som är bättre för både plånbok och miljö.

”Vi på Bright är otroligt glada över att utveckla och lansera en digital plattform för Kraftringen och deras slutkunder. Det här är en resa vi kommer göra tillsammans och vi ser fram emot att få arbeta nära Kraftringen under många år framöver, säger David Forsberg”, VD på Bright.

Om Bright 

Bright etablerades år 2012 och samarbetar med el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av den ökade belastning som elektrifieringen innebär.

Om Kraftringen 

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. De har en lång erfarenhet inom både elhandel och elnät och erbjuder även tjänster inom uppvärmning och fiber. Senast 2025 räknar Kraftringen med att vara ett fullständigt fossilfritt energibolag. 

For more information:

Patrik Larm, CRO at Bright Energy
patrik.larm@getbright.se, 070-864 28 63