I ett steg mot att göra kundupplevelsen ännu bättre tar Österlens Kraft hjälp av Bright Energy för att utveckla deras kommande app. Partnerskapet inleds hösten 2022 och lansering förväntas ske under det första kvartalet 2023. 

Kontinuerlig utveckling

Genom Brights White Label-lösning kommer Österlens Kraft kunna spara in både tid, energi och produktionskostnader. Resultatet blir en högkvalitativ produkt som kommer andas Österlens Krafts varumärke och reflektera deras grafiska profil. Partnerskapet med Bright säkerställer även vidareutveckling av appen och ger Österlens Kraft tillgång till ett kontinuerligt underhåll med en supportfunktion som finns tillgänglig dygnet runt.

Genom samarbetet med Bright kommer vi att kunna tillgodose kundernas växande behov av digitala lösningar i det nya energisystem som växer fram. Vi som ett litet energibolag kan ge samma kundupplevelse som våra kollegor och konkurrenter”, säger Håkan Rannestig, VD för Österlens Kraft

Energieffektivisering

Appen skapar nya förutsättningar för kommunikation och bidrar med en ökad transparens ut mot användarna. Insynen på energiförbrukningen, som visas i form av analyser, prognoser och smart styrning, gör det enklare för slutkunderna att förändra sina beteendevanor och energieffektivisera sina hushåll. Något som gynnar både plånbok och miljö.

Vi är otroligt glada över att Österlens Kraft valt Brights plattform när de nu behöver en modern app för att ge sina slutkunder bättre möjligheter till en smartare elanvändning. Genom Brights plattform kommer hushållen få bättre insikter och på ett enklare sätt förstå, kontrollera och styra sitt hems energianvändning och miljöpåverkan, säger David Forsberg, grundare och VD för Bright.

Om Österlens Kraft

Med rötter så långt tillbaka som 1922 är Österlens Kraft idag en viktig aktör på energimarknaden och säljer numera el till konsumenter i hela Sverige. Utöver elhandel underhålls även elnät inom två koncessionsområden samt så erbjuds tjänster inom fjärrvärme, fiber/bredband/TV och solel. 

Om Bright

Bright etablerades år 2012 och samarbetar med el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av den ökade belastning som elektrifieringen innebär.

För mer information:

Camilla Forsberg, CCO at Bright Energy
Camilla.forsberg@getbright.se, 073-7165869