För att hjälpa sina kunder med hållbarhet som fungerar i vardagen tar Ren Røros hjälp av det svenska techbolaget Bright. Samarbetet mellan Ren Røros och Bright inleds under 2022.

Det är en spännande resa vi har framför oss tillsammans med Ren Røros för att hjälpa deras kunder bli klimatsmarta med sin elanvändning. I vår digitala plattform kan kunderna enkelt hålla koll på både elfakturan och ta smarta beslut om sin elanvändning säger Camilla Forsberg CCO och kundansvarig på Bright Energy.

Plattfomen

Brights digitala plattform hjälper kunderna att få bättre förståelse för sin energiförbrukning och hjälp till att bli mer klimatsmarta. Kunden kan både se och lära sig mer om sin elförbrukning samt hur man optimerar sin elanvändning i appen så att klimatnyttan maximeras.

Ren Røros tar det gröna skiftet på allvar. För oss är hållbarhet grunden för det vi gör. Vi förnyar oss för att möta de utmaningar som energibranschen står inför. Med plattformen från Bright kommer vi kunna leverera spännande innehåll direkt till våra kunder säger Olav Vehusheia, direktör på Ren Røros.

Bright etablerades år 2012 och samarbetar med el-, nät- och produktbolag som vill erbjuda sina kunder möjlighet att styra sin elanvändning. Syftet är att maximera klimatnyttan från förnybara energikällor, minska kostnaderna för konsumenten och hjälpa Sveriges elnät att klara av den ökade belastning som elektrifieringen innebär.

Rötterna till Ren Røros ligger i kraftproduktion genom Røros Elektricitetsverk. Ren Røros levererar renodlad professionell kompetens inom produktion av el, distribution i elnätet, elinstallationer, utveckling av fibernät och bredband.