22 mars 2024, Stockholm – Mjukvaruföretaget Bright meddelar att Pontus Winberg tillträder som bolagets nya VD. Pontus tar över ledarskapet från grundaren David Forsberg som kommer fortsätta sitt engagemang inom bolaget.

Pontus Winberg har en gedigen erfarenhet inom energibranschen. Han har bland annat varit VD på elbolaget GodEl samt innehaft ledande befattningar på snabbväxande, internationella tillväxtbolag inom elektrifiering och AI-mjukvara. Hans expertis och strategiska synsätt kommer att vara avgörande för att fortsätta driva Bright framåt och möta bolagets möjligheter och utmaningar.

”Energiomställningen, som bara har börjat, ställer allt högre krav på energibolagen att kommunicera till sina kunder på ett bra och effektivt sätt. Brights moderna white label lösningar hjälper energibolag att ge sina kunder bättre kontroll, insyn och förståelse kring sin förbrukning samt möjlighet att påverka sina kostnader och CO2-påverkan på ett enkelt sätt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Bright och bygga starka relationer med våra befintliga och nya kunder och partners” säger Pontus Winberg.

Ordförande Nils Carlsson tillägger

”Det känns väldigt spännande att Pontus börjar som VD på Bright i den tillväxtfas vi är i. Med hans ledaregenskaper i kombination med erfarenhet från både storbolag, tillväxtbolag i internationell expansion och elbranschen så tror jag att han har det som krävs för att ta bolaget till nästa nivå”

Om Bright

Bright är en av Nordens ledande leverantörer av digitala white label lösningar till energiföretag med syfte att öka deras närvaro och kundupplevelse. Med en passion för innovation och en stark kundorientering strävar Bright efter att vara en framtidssäker partner som tillhandahåller marknadens bästa lösningar utifrån kundernas behov. Besök www.getbright.se för mer information.


För mer information vänligen kontakta:

Pontus Winberg
0703774413, pontus.winberg@getbright.se

Nils Carlsson
0706-44 77 00