Releaser

Releaser

Vi gör releaser varannan vecka eftersom vi arbetar i två-veckors-sprintar. Vi gör ett kortare uppehåll kring jul och ett lite längre uppehåll med releaser under sommaren.

Release notes

Vid varje release skapar vi release notes som ni kan ta del av. Vi informerar alltid om större förändringar i våra nyhetsbrev.

OTA-release

OTA står för “Over the air”. När vi uppdaterar appen är det vanligtvis en OTA som vi gör. Appen kommer automatisk leta efter en uppdatering när det startas. Om appen trots detta inte skulle uppdateras kan användaren se över sina inställningar, samt internetuppkoppling.

Store-release

Vi gör denna typ av release vid större förändringar. Det är även då som texter eller bilder kan uppdateras i Google Play och App Store. En beskrivning om vad denna release innehåller läggs även upp så att användaren kan följa vad som är nytt.

För att releasen ska uppdatera appen behöver användaren ha godkänt automatiska uppdateringar för appen, annars kan användaren enkelt gå in i butikerna och uppdatera appen.

Uppdateringen ska gå automatisk om appen är avstängd under tiden uppdateringen körs. Om det inte gjorts kan det bero på att internetuppkopplingen varit svag precis när appen letade efter en ny uppdatering.

Användaren behöver aldrig logga ut från appen för att en release ska gå igenom.

Versionshantering

Varje gång vi gör en ny release av appen ändras versionen. Vilken version ni är inne på kan ni se under “Min profil” längs ner under “logga ut”. Där ser ni ett nummer, exempelvis 1.5.4.

För att kunna vara flexibla och göra releaser till många bolag samtidigt har vi ett automatiserat release-flöde. Det här märker ni inte av så mycket mer än att versionnumret justeras vid varje release från exempelvis 1.6.0 till 1.7.0. Gör vi hotfixar däremellan kommer dessa att heta exempelvis 1.6.1 och 1.6.2, och så vidare.

Sessionstider

I appen håller vi sessionstider vilket innebär att en användare är inloggad i ett år efter att inloggning är genomförd, förutsatt att ni inte har specificerat något annat. 

Change request

När ni har förslag på ny funktionalitet, buggrapporter eller andra större förfrågningar eller önskemål vill vi att ni använder vårt formulär. Det hittar ni här.

Innehåll på denna sida