Styrning

Vi tillhandahåller ett antal egna integrationer, som ingår i Premium och Enterprise, för smart elbilsladdning (Charge Amps, Easee och Zaptec), Smarta hem (Telldus), solproduktion (SolarEdge och Fronius), värme-styrning (Ngenic och Nibe) samt realtidsförbrukning (Ngenic Track och Hark).

Det är möjligt att utöka utbudet rejält genom vårt Smart controls-paket.

Smart controls (Enode)

Genom att koppla på vårt Smart controls-paket så utökas mängden integrationer drastiskt. Era användare får tillgång till en stor mängd integrerad hårdvara inom flera kategorier för att optimera och förstå sin förbrukning. Här hittar du all information om våra integrationer som finns tillgängliga via vårt Smart controls-paket.

Realtidsmätare

Att kunna se sin förbrukning i realtid är ett viktigt instrument för att börja identifiera eltjuvar i hemmet. Utöver det så finns det många olika användningsområden där realtidsmätning är en viktig beståndsdel.

Läs mer om realtidsmätare och våra lösningar här.

Värmestyrning

Inom värmestyrning så har vi egna integrationer mot följande märken.

 • Nibe Uplink
 • Ngenic
 • Homeside (Fjärrvärme och kräver kommersiellt samarbete)

Via vårt Smart controls-paket så kommer stödet för värmestyrning att utökas ordentligt där även Smart styrning (spotpris-optimering) kommer att vara tillgängligt av de integrerade systemen. Mer information om det kommer snart.

Nibe Uplink

Med Nibe Uplink kan användaren styra och följa temperaturen i sin varmvattenberedare eller värmepump i appen.

Ngenic Tune

Ngenic är en smart termostat för vattenburna värmesystem som hjälper användaren att göra en “dum” värmepump smart och ger en mer effektiv styrning av vattenburen värme från bergvärme, elpannor och frånluftsvärmepumpar. Systemet består av en styrenhet, innegivare och en internetgateway. Har användaren dessutom en Ngenic Track kommer det vara möjligt för användaren att följa sin förbrukning i realtid.

Genom att koppla Ngenic till appen så kan användaren ändra önskad måltemperatur samt läsa av temperatur från de olika sensorerna som användaren satt upp.

Homeside

Homeside är en integration för styrning av fjärrvärmeanläggningar. Användaren kan sätta önskad måltemperatur samt sätta temperaturläge till hemma- eller bortaläge. För att få tillgång till Homeside krävs ett kommersiellt samarbete samt tilläggsavtal.

Solproduktion

På vyn för solproduktion ser användaren en graf som kan skrollas i sidled för att se historiska värden. Grafen visar två eller tre linjer beroende på om man är inloggad eller inte: 

 • Överskottsproduktion – Produktionsvärdet ifrån nätleverantören.
 • Din förbrukning – Det rapporterade förbrukningsvärdet från nätleverantören.
 • Total solproduktion – Det uppmätta värdet från solpanelen (visas endast om användaren loggat in mot en av de inverters vi stödjer, SolarEdge eller Fronius).

Via vårt Smart controls-paket kommer tillgängliga integrationer mot olika inverters att utökas rejält inom kort. Mer information om detta kommer senare.

SolarEdge

Med SolarEdge växelriktare får användaren koll på sin solenergi i realtid. Användaren loggar in genom att skriva in sin API-key.

Om en användare har en äldre installation och därför saknar en API-key, så bör ni hänvisa användaren att kontakta SolarEdge.

Fronius

För Fronius visas bara de tre senaste dagarnas värden från solpanelerna. Efter att användaren scrollat till slutet av datan så visas en popup som hänvisar till att skaffa Fronius Premium för att kunna se data längre tillbaka.

Laddboxar

Vi har direktintegrationer mot följande laddboxar

 • Charge Amps
 • Easee
 • Zaptec
Enhetslista

När användaren har loggat in landar man på en sida där alla enheter listas. För varje enhet visas ett antal värden.

Det är även från denna sida som användaren kan logga ut från tjänsten.

Smart laddning

Spara pengar, eller minska miljöpåverkan

Smart laddning innebär att laddningen sker på de bästa timmarna under den period som användaren valt. Det är möjligt att välja de bästa timmarna utifrån miljöbesparing eller lägsta elpriset.

Sätt upp ett smart schema
 1. Välj att ladda när priset är som lägst, eller när under laddningen som det är lägst CO2-avtryck.
 2. Vilken tid laddningen tidigast ska starta.
 3. Vilken tid bilen senast ska vara fulladdad.
 4. Hur många timmar bilen behöver laddas totalt under perioden för att bli fulladdad.

När användaren klickar på knappen “Spara schemat” så är den smarta laddningen igång och vi sköter på- och avstängning av laddningen automatiskt.

Smarta hem

Inom kategorin Smarta hem så finns en integration mot Telldus

Telldus

Telldus erbjuder bland annat fjärrströmbrytare, smarta sensorer och väderstationer så att användaren kan skapa ett smart hem.

Mer information om Telldus kommer snart.

Innehåll på denna sida